HEEMSKERK - In het weekend van 10 en 11 december vonden er meerdere wedstrijden plaats waar turnsters van TOSS Heemskerk aan deelnamen.

Zaterdag 10 december vond in Waalwijk de 2e kwalificatie plaats voor de team wedstrijden van supplement B/2e divisie. In deze wedstrijd mochten Emily Six, Seline Zwanikken, Irma Warns en Marijn Snijders laten zien waar ze voor getraind hebben.

Irma startte op vloer met een goede oefening, maar er miste bijna een punt in de D score. De jury vond dat de draai in een gymnastische sprong niet genoeg was waardoor het element, de eis en de verbinding niet geteld worden. Dit waren helaas kostbare punten, maar de meiden lieten zich niet uit het veld slaan. Bij sprong werden geen fouten gemaakt en lieten ze drie goede sprongen zien. Daarna door naar brug waar stabiele oefeningen werden geturnd. Als laatste kwam nog de balk. Hier sloot Seline dit toestel fantastisch af met een prachtige 12,25 wat de nummer 1 score van deze wedstrijd op balk betekende en deze laatste score zorgde ervoor dat dit team het brons omgehangen kreeg!

Op dezelfde zaterdag turnden de meiden van de midden- en bovenbouw van de districtselectie in Beverwijk hun eerste voorwedstrijd en ook hier werden prachtige resultaten neergezet.

In niveau 5 turnden Milou Brinkhof, Diana Driehuis en Romyra Trommelen. Ook mochten Sterre Smit en Yinthe Blokker in actie komen in supplement G.

Milou begon ijzersterk met een superstrakke balkoefening maar moest later een val incasseren op vloer. Toch kreeg ze een welverdiende medaille voor de vijfde plek!

Diana liet zien gegroeid te zijn in haar houding en uitstraling en turnde op vloer een fantastische 13 punten. Ze werd knap tiende in de wedstrijd.

Romyra kan zich nog steeds de balk koningin noemen, ze scoorde hier maar liefst een 13,5! Ondanks een val bij haar brugoefening mocht ze toch het hoogste podium betreden voor een gouden medaille!

Sterre begon heel sterk op de vloer, maar moest helaas op de brug en balk een val incasseren. Yinthe turnt dit jaar voor het eerst vrije oefenstof en heeft laten zien dat ze deze stof fantastisch beheerst! Met vier sterke oefeningen pakte ze het zilver!

Zondag 11 december vond in Beverwijk ook de eerste voorwedstrijd voor niveau 6 plaats. Hier mochten zes turnsters van TOSS aantreden waarvan het voor vier van hen de allereerste wedstrijd was, spannend dus, maar ook hier prachtige resultaten!

Namens TOSS mochten Lilly Ilbrink, Bente van Elst, Noa Lynn Aardenburg, Ilana de Jong, Feline Roemer en Femm de Wit hun kunsten vertonen.

Alle turnsters startten sterk op de vloer, de balk oefeningen waren erg spannend, desondanks kunnen ze tevreden naar huis met mooie resultaten. Lilly behaalde een eerste plek, Bente werd 4e, Noa Lynn 5e, Ilana 6e, Feline 15e en Femm 22e.

Ook de junioren en senioren van de 4e en 5e divisie hadden zondag hun wedstrijd. Het team van Fenna Weijers, Liz Rentenaar, Silvie PLuijmakers, Tara van Bentem en Liz Kossen turnden ontzettend goede oefeningen op vloer en blonken uit op brug. Met het team werden zij eerste. Individueel mocht Liz Rentenaar het podium op de 2e plek betreden, Liz Kossen de 3e plek en Fenna de 4e plek.

Het tweede team bestaande uit Eva Arp, Fiene de Groot, Suus Panman, Mare van Kester, Myrthe Veldhuis en Lisa Bisel eindigde op de 2e plaats. Er werden stabiele oefeningen geturnd en Fiene turnde op brug en balk naar het 1e cijfer van de wedstrijd wat resulteerde in individueel goud!

In de derde wedstrijd was het de beurt aan onze supplement F turnsters Lieke Opdam, Sophie Roling, Lynn Wilffert, Amina ait Errami en Jytte Appel. Dit team eindigde als vierde waarbij Lieke individueel het goud omgehangen kreeg en Jytte een mooie derde plaats behaalde.

Volgende week zaterdag 17 december vinden de Fundamentals plaats voor de jongste selectieleden van TOSS. Hierbij kunnen ze in een ongedwongen sfeer laten zien wat ze al bereikt hebben. U bent welkom om te komen kijken om half een in de turnhal aan de Louis Couperusstraat.