'T VELD - Zaterdagavond speelde de dames van DSS tegen VZV dames 2 in 't Veld. Er werd gespeeld tegen een oude bekende, te weten Jitse Blommenstein. Afgelopen seizoen was hij de coach van de Heemskerkse dames. Momenteel is hij trainer/coach van de reserves van VZV.

DSS had de eerste paar minuten van de wedstrijd moeite om VZV bij te houden. In de aanval werden mooi uitgespeelde kansen niet goed benut met als gevolg dat de Heemskerksen dan direct daarna een snelle break-out om hun oren kregen. Binnen de kortste keren keken zij daardoor tegen een achterstand van 6 punten aan (9-3). DSS kwam even terug doordat er minder technische fouten werden gemaakt en er beter werd afgerond (13-7). Maar vanaf 16-12 liep VZV langzaam verder uit. Er zaten geregeld goede acties van DSS tussen, maar over het algemeen was de dekking te afwachtend en de aanval niet overtuigend genoeg. De teams gingen halverwege de wedstrijd met een stand van 22-14 de kleedkamer in.

De dames wilden graag een goede tweede helft neerzetten voor zichzelf en het publiek. Ze wilden namelijk een goed gevoel aan de wedstrijd overhouden, ondanks de reeds opgelopen achterstand. Dat lukte echter niet, want VZV bleef scoren terwijl DSS hier zeer veel moeite mee had. Aanvallend speelde DSS namelijk te weinig samen en het tempo lag laag. In de dekking waren de ruimtes te groot waardoor VZV in de 1 tegen 1 acties won. De einduitslag was 42-23 in het voordeel van de thuisploeg.

Het Heemskerkse team zal haar eigen spel kritisch moeten analyseren en hard moeten trainen op de verbeterpunten om beter voor de dag de komen tijdens de volgende wedstrijd.

Volgende week, zaterdag 2 oktober, treffen de dames E&O uit Emmen. Er zal om 20.00 uur worden gespeeld in Sporthal de Waterakkers.

Doelpunten: Britt van Elsacker (5), Natasja de Vries (5), Kim de Ruyter (4), Bo Roele (4), Angelique de Groot (4) en Yvett van Dijk (1).