ROTTERDAM - AZ heeft zich woensdagavond overtuigend weten te plaatsen voor de derde ronde van de KNVB-beker. De ploeg van trainer Pascal Jansen wist op bezoek bij Excelsior met 1-4 te zegevieren.

Eind oktober verloor AZ nog met 2-1 in Kralingen, maar ditmaal wisten de Alkmaarders al voor rust afstand te nemen. Jens Odgaard opende na een klein kwartier de score met een vlammend schot die keeper Alblas te machtig was. Excelsior komt na een ruim half uur op gelijke hoogte als keeper Verhulst moeite heeft met een schot van Markelo en Reda Kharchouch klaar staat om de rebound te benutten. Lang blijft de gelijke stand echter niet staan want een paar minuten later kan Dani de Wit binnen koppen na goed voorbereidend werk van Vangelis Pavlidis. Nog voor rust brengt Jesper Karlsson de marge zelfs op twee.

Na de pauze is het niveau minder en Excelsior, waar AZ-huurling Peer Koopmeiners zijn debuut maakt, is niet bij machte om AZ nog pijn te doen. In de 78e minuut valt het duel in het slot als Pavlidis vanuit een moeilijke hoek de eindstand op 1-4 bepaalt.