GEMERT - ADO '20 heeft de koppositie in de Derde Divisie nog maar eens luister bijgezet met een eclantante zege. Op bezoek bij Gemert, toch een gerenommeerde naam in het amateurvoetbal, won de ploeg van trainer Roy van der Mije met maar liefst 1-6.

Feitelijk was het duel al bij rust beslist want in het eerste half uur vloog bijna elke bal die op doel vuurde er in. De mooiste daarvan bleek achteraf de eerste van de middag toen Feyo Glim van grote afstand uithaalde. Binnen twintig minuten voerden Danny Lute, Milan Zonnevled en Milan Klopper de score hard verder op. Kort voor rust deed Verhoeven namens de thuisploeg iets terug, maar het antwoord van Maurizio Brenna volgde snel met een 1-5 ruststand tot gevolg.

Als er een verwijt aan de Heemskerkse ploeg gemaakt kon worden is dat men na de 1-6 van Ruben Doesburg, kort na rust, niet nog meer scoorde. Aan de andere kant geloofde ADO '20 het ook wel en kon men het duel op het gemak en gecontroleerd uitspelen.