HEEMSKERK - ADO '20 heeft dinsdag Roy van der Mije gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer. De 45-jarige Haarlemmer zal de derde-divisionist vanaf komende zomer onder zijn hoede nemen.


Op de website van de Heemskerkse club laat men weten:

De Technische Commissie van ADO’20 voerde samen met de spelersraad de afgelopen tijd vele gespreken met kandidaat-trainers, die zich bij de vereniging hadden gemeld. Uiteindelijk viel de keuze op Roy van der Mije.

De nieuwe hoofdtrainer, 45 jaar en woonachtig in Haarlem, staat op dit moment als hoofdtrainer aan het roer van 3e divisie club OFC Oostzaan. Roy gaf in de sollicitatiegesprekken aan dat het gemoedelijke en hechte verenigingsleven bij ADO’20, de lange termijnvisie, het beleid omtrent het doorselecteren van de eigen jeugd, de verwachte doelstellingen en het niveau van de huidige selectie hem heeft doen besluiten te kiezen voor een samenwerking in Heemskerk.

Roy begon zijn voetballoopbaan als speler bij de jeugd van Ajax, was daarna actief als contractspeler bij AZ, Heracles en FC Omniworld (het huidige Almere City). Hij sloot daarna zijn actieve voetballoopbaan als amateur af bij o.a. Argon en Koninklijke HFC.

United/Davo en Young Boys waren zijn eerste verenigingen, waar hij als assistent trainer aan de slag ging. Bij Blauw Wit, EDO, JOS Watergraafsmeer, Legmeervogels en nu dus bij OFC Oostzaan was hij daarna de hoofdverantwoordelijke.

De nieuwe ADO-trainer staat bekend als een sociaal en rechtlijnig, maar ook als ambitieus persoon. Vanuit zijn werk bij SG Panta Rhei (scholengemeenschap VMBO) heeft Roy ook de nodige ervaringen voor wat betreft didactisch, methodisch, communicatief en organisatorisch werken. Zijn affiniteit met jeugdvoetbal heeft zeker ook voor ADO’20 een belangrijk rol gespeeld bij zijn aanstelling.

Wij wensen Roy heel veel succes voor het seizoen 2021-2022 en hopelijk kunnen we dan weer een “normale” competitie afwerken.