HEEMSKERK - ADO '20 heeft nagelaten het gat naar de onderste vier plaatsen in de Tweede Divisie te vergroten. In de thuiswedstrijd tegen het eveneens laag geklaasseerde Rijnsburgse Boys ging de ploeg van trainer Roy van der Mije met het kleinst mogelijke verschil onderuit: 0-1.


De Heemskerkers hadden het nodige moraal na de uitzege bij Scheveningen, maar dat kwam er zaterdagmiddag op De Vlotter niet uit. In een moeizaam duel tegen de Rijnsburgers leek de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen en er ontspon zich een soort van schaakspel. Spits Milan Zonneveld was de enige die het verschil kon maken voor de thuisploeg, maar de aanvaller stond duidelijk niet op scherp deze middag en liet te vaak ballen van zijn voet springen.

Na de rust nam Rijnsburgse Boys iets meer initiatief met het inbrengen van Bram Ros. Die zzag eerst nog een poging door Daan Boerlage van de lijn gehaald worden, maar scoorde na een klein uur alsnog. ADO '20 moest nu op de aanval en kreeg via Danny Lute nog een goede kans, maar een resultaat zat er niet in.