HEEMSKERK - ADO '20 zit plotseling in een lekkere "flow". De ploeg van trainer Roy van der Mije begon moeizaam aan het seizoen, maar lijkt het lek boven te hebben. Zondag werd in een heerlijke pot voetbal Hercules met 4-2 verslagen.


Wellicht dat de bekerstunt tegen Koninklijke HFC nog in het hoofd speelde van de Heemskerkers want in de eerste twintig minuten liet men zich de kaas van het brood eten door de gasten uit Utrecht. Stef van Rooijen opende de score na drie minuten en Lars Vermeulen profiteerde van een fout van Sem Kroon. De thuisploeg bleef slordig spelen, maar toen kort voor rust Milan Klopper voor de aansluitingstreffer wist et zorgen groeide er weer iets van geloof.

Van der Mije bracht in de rust Jan Willem Tesselaar en Ted Amson om zo meer druk te geven en na een dik uur moest Raymond de Waard eraf met een blessure. Zijn vervanger, Danny Lute zou uiteindelijk voor de ommekeer zorgen. Na 79 minuten zorgde hij uit de rebound voor de gelijkmaker nadat de keeper een schot van Klopper niet kon klemmen. Vijf minuten later bracht Sead Mazreku de "Superezels" voor het eerst op voorsprong welke nog eens werd bezegeld door de tweede treffer van Lute: 4-2.