HEEMSKERK - Na 3 jaar kon het eindelijk weer: meedoen aan de traditionele Marquetteloop! In een, vanwege het warme weer, iets aangepaste versie kon afgelopen zondag eindelijk de 40ste editie van de Tata Steel Marquetteloop in Heemskerk van start gaan. In totaal deden aan het evenement 900 deelnemers mee. Ruim de helft – in totaal 508 – van de deelnemers waren kinderen die meerenden in de ‘Tata-Kids of Steel®’ runs.

Voorzitter Marquetteloop Richard de Graaf: ,,Het is ieder jaar weer geweldig om te zien hoe de deelnemers hun best doen om een mooie tijd neer te zetten. Vooral de Tata-Kids of Steel® runs zijn een genot om naar te kijken. Het enthousiasme bij de start, familie en vrienden langs de kant die de kinderen aanmoedigen en dan die blije koppies als ze over de finish zijn en een medaille om krijgen, dat is echt genieten! Ik ben blij dat Tata Steel ons ieder jaar in staat stelt om dit evenement neer te zetten. Het is echt een icoon voor Heemskerk en zelfs na 3 jaar afwezigheid en bij deze weersomstandigheden kunnen we gewoon weer spreken van een succesvolle loop.”

Ruim 100 vrijwilligers stonden bij deze jubileum editie weer klaar om de Marquetteloop zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. De extra ingelaste waterpunten in verband met de warmte werden zonder problemen en vol enthousiasme bemand. En ook de inwoners langs de route, die normaal gesproken al enthousiast publiek zijn, droegen hun steentje bij. Velen stonden klaar met tuinslangen en watersproeiers om de lopers de nodige verkoeling te bieden.

De Tata Steel Marquetteloop wordt elk jaar op de 4e zondag in juni door Atletiekvereniging DEM in Heemskerk georganiseerd. De Tata-Kids of Steel® Runs zijn erop gericht om kinderen in een ontspannen sfeer een sportieve ervaring te bieden. Nieuw dit jaar was de deelname van Heliomare. Leerlingen van Heliomare renden of rolden vol enthousiasme over het parcours. “Fantastisch dat we deze speciale run mogelijk hebben kunnen maken! Ze kwamen met stralende gezichten over de finish.” aldus de coördinator van de jeugdlopen van de Marquetteloop, Tineke Brasser