HEEMSKERK - De maandelijks zangbijeenkomsten in Cultuurhuis Heemskerk gaan weer van start in de maand oktober en in een nieuw jasje. Elke tweede donderdag in de maand is er een gratis zangbijeenkomst voor anderstaligen en Nederlandstalige mensen van 12.30 tot 14.00 uur. Het tijdstip van de zangbijeenkomsten is gewijzigd zodat ook moeders en/of vaders met schoolgaande kinderen kunnen komen. De zangbijeenkomsten worden begeleid door zangdocent Claudette Beltman.


Er worden uitsluitend Nederlandse (pop)liedjes gezongen. Hou je van zingen? Zing dan mee! De zangbijeenkomsten zijn tot stand gekomen door een samenwerking tussen Cultuurhuis Heemskerk en het Taalhuis van Bibliotheek IJmond. Beide organisaties hebben als doelstelling om de taalontwikkeling te bevorderen op een gezellige ongedwongen wijze en om iedereen in contact te laten komen met muziek. Muziek maakt je blij en zingen maakt je vrij.

Spreekt je buurvrouw of buurman oorspronkelijk een andere taal? Of ken je iemand die moeite heeft met de Nederlandse taal? Kom gezellig samen zingen. Halverwege de zangbijeenkomst is er een pauze en wordt er thee en koffie gedronken en is er tijd voor een praatje. De eerstvolgende bijeenkomst is donderdag 10 oktober om 12.30 uur in Cultuurhuis Heemskerk aan de Maerten van Heemskerckplein 5 in Heemskerk (bij het gemeentehuis in). Je hoeft je niet van te voren aan te melden. Voor meer info kijk op www.cultuurhuisheemskerk.nl