HEEMSKERK - Tijdens het gezellige en magische Winterfeest van afgelopen zaterdag in de hal van het gemeentehuis waande een WinterFaye zich tussen de muzikale klanken en lekkere dranken. Zij verleidde menigeen tot het schrijven van een wens en deze te deponeren in de Winter Magic Box. Aan het eind van de middag mocht de WinterFaye twee kaartjes met wensen trekken uit de Winter Magic Box, eentje voor een kind en eentje voor iemand van 14 jaar of ouder.

De eerste wens die werd getrokken was van Eva Schinning, 9 jaar. Zij zit op klarinetles bij muziekdocent Gisla Bruitsman. Haar wens luidt: Ik wens een ieder een gelukkig leven en veel cado’s. Mijn wens is dat ik een klarinet krijg (hartje). Helaas kon de WinterFaye geen klarinet geven maar had wel een andere mooie verrassing voor haar. In de voorjaarsvakantie zijn er weer gezellige, leuke en leerzame kinderkunstdagen. Eva heeft de workshop-dag ‘Teken je eigen animatiefilm’ gewonnen. Deze dag wordt afgesloten met een presentatie voor de ouders en andere belangstellenden. Dus voor de hele familie een mooie prijs.

De tweede wens die werd getrokken door de WinterFaye, was van Wietske Ooijevaar, 14 jaar. Zij zit op Baritonles bij muziekdocent Ruud Pletting. Ook zij heeft een workshop gewonnen, maar dan een beeldende workshop bij kasteel Assumburg. Elke maand is daar een beeldende workshop van Cultuurhuis Heemskerk met verschillende onderwerpen. Wietske kan kiezen uit de workshops ‘Stippen op servies’ door Amber Meijer, welke aankomende 18 januari is. Of wat dacht je van je tuin ontwerpen met beeldende kunstenaar, docent en tuinarchitect Tabita. De natuur in strakke lijnen met Lars de Ruyter, behoort ook tot de mogelijkheden of Fotowandeling in de lente met fotograaf Sophie Terluin, Botanische printen met lino drukken door Ellen van Putten of Knoppen en voorjaarsbloemen met Bic pen tekenen met Ellen. De keuze is zeer gevarieerd. Cultuurhuis Heemskerk is zeer benieuwd welke beeldende gekozen gaat worden door deze talentvolle blazer. Bent u ondertussen ook nieuwsgierig geworden wat Cultuurhuis Heemskerk allemaal te bieden heeft?

Kijk dan snel op www.cultuurhuisheemskerk.nl of kom na de kerstvakantie even langs op de Maerten van Heemskerckplein in Heemskerk.