HEEMSKERK - Op zondag 28 april 2024 gaat IVN Afdeling Midden Kennemerland weer wandelen in Park Assumburg.

Park Assumburg dankt zijn naam aan Kasteel Assumburg en de prachtig gereconstrueerde kasteeltuin. Maar Park Assumburg is meer dan dat. Langs het kasteel met zijn rijke historie voert de gids je mee over de lanen van het Stijlbos. In maart en begin april heeft de voorjaarszon zijn werk gedaan. De rode knoppen van de lindebomen zijn uitgelopen. De bermen langs het water kleuren langzamerhand geel door een tapijt van boterbloemen. Waar mogelijk zal de nodige aandacht besteed worden aan de andere voorjaarsflora. Enig idee hoe een grote vossenstaart eruit ziet?

Verder komt het Waterpark met de natuurlijke helofytenfilters aan bod. We lopen over de Zuidermaatweg met zijn rijke historie. Wat was zijn oorspronkelijke functie en waar liggen de fundamenten van een ander kasteel? Dit en nog veel meer. Onze gids vertelt u er graag over tijdens een 1,5 uur durende wandeling.

We verzamelen om 14:00 uur op bij het Bezoekerscentrum Het Koetshuijs voor het kasteel en zijn rond 15:30 uur hier weer terug.

Meld je aan op de IVN website www.ivn.nl/mkl. Kosten zijn € 4,00 per persoon. Kinderen van 12-18 jaar: € 2,00. Graag gepast geld meenemen.