CASTRICUM - Ruim 4.000 wandelaars genoten op Hemelvaartsdag van de vele acts, het goede wandelweer en de mooie routes tijdens de derde edtie van de Oer-IJ Expeditie. Ook dit jaar konden wandelaars genieten van een ware ontdekkingswandeltocht door het Oer-IJ-gebied. De twintig acts op de route zorgden de hele dag voor volop amusement. Dit jaar stond het wandelevenement in het thema van Militair landschap. Alle acts die wandelaars op de route tegenkwamen, hadden een militair tintje.

Om 7.30 uur gaf Paul Slettenhaar, wethouder van de gemeente Castricum, het officiële startschot voor de 33 km. De weersvoorspelling voorafgaand aan het evenement was niet al te gunstig, maar gelukkig viel dit allemaal mee en eind van de dag liet zelfs de zon zich af en toe zien. Onderweg genoten deelnemers van indrukwekkende acts zoals de Slag bij Castricum aan de voet van de Papenberg en konden de gidsen alles vertellen over het Oer-IJ-gebied. De prachtige plekken als Kasteel Assumburg en Fort aan Den Ham waren echte blikvangers tijdens het wandelevenement.

Dit jaar konden wandelaars voor het eerst kiezen uit zes routes van 10, 16, 21, 26, 28 of 33 km. Huis van Hilde was ook dit jaar weer de perfecte start- en finishlocatie. Na afloop konden wandelaars hier nog genieten van een drankje en de livemuziek zorgde voor een ontspannen sfeertje.

Recordbedrag Stichting Oer-IJ
Stichting Oer-IJ is het vaste goede doel voor de Oer-IJ Expeditie. Deelnemers konden bij inschrijving een vrijwillige donatie doen. Met elkaar haalden zij een recordbedrag op van € 4.254,50. Met deze opbrengst gaat Stichting Oer-IJ verder met het op de kaart zetten van het bijzondere gebied.

Volgende editie
De vierde editie van de Oer-IJ Expeditie vindt volgend jaar weer op Hemelvaartsdag plaats. In 2020 valt dit op 21 mei. Wandelaars kunnen zich vanaf medio januari inschrijven.