HEEMSKERK - Ben je op zoek naar een leuk en vrolijk instrument om zelf liedjes op te kunnen spelen en dat zo in je rugzak past? Misschien is de ukelele dan wel iets voor jou! In 8 weken leer je de basis kennen van de ukelele. Je leert verschillende akkoorden kennen, die je leert aanslaan met goede slagjes. Daarnaast krijg je ondersteunende muziektheorie om te begrijpen wat je doet. Na deze korte cursus kun je een aantal bekende liedjes spelen. De ukelele kan ook een praktisch opstapje zijn naar de gitaar, omdat de grepen deels overeenkomen. Deze korte cursus is voor alle belangstellenden en richt zich voornamelijk op de bekende ukelele liedjes.

Ukelele leren spelen kan vanaf 15 jaar. Deze leuke cursus start op woensdag 15 januari van 20.30 tot 21.30 uur olv Timon Koomen.
Tevens start er een ukelele cursus speciaal voor leerkrachten op de basisschool. De ukelele is een klein, betaalbaar instrument met een vrolijke klank en heel geschikt om in de klas als begeleidingsinstrument te gebruiken. We beginnen met een liedje met één akkoord en breiden dit elke les uit tot een liedje met meerdere akkoorden. De liedjes in de les zijn geschikt voor kinderen in verschillende leeftijden en komen uit verschillende landen. Niet alleen is er in de lessen aandacht voor het bespelen van het instrument maar ook voor de toepasbaarheid van de liedjes in de klas. In de cursus komen onder meer aan bod: Akkoorden leren spelen, verschillende manieren van begeleiden, liedjes uit verschillende landen, repertoire voor verschillende leeftijden en repertoire dat goed is toe te passen in de klas met lesvoorbeelden. Ook deze cursus start op 15 januari maar is dan 19.30 tot 20.30 uur.

De cursussen omvatten 8 lessen en de kosten bedragen 71 euro voor jongeren vanaf 16 tot 21 jaar en voor 21 jaar en ouder 90 euro. Voor meer informatie en inschrijven kijk dan op de website www.cultuurhuisheemskerk.nl of kom even langs.