HEEMSKERK - Het beroep om te voorkomen dat 42 bomen aan de Marquettelaan in Heemskerk worden gekapt, is door de voorzieningenrechter ongegrond verklaard. De actiegroepen Milieudefensief GOED-AARDIG en BOOM laten aan NH Nieuws weten nog wel te overwegen om in hoger beroep te gaan.

Joke Hoobroeck strijdt al zeven jaar tegen de bomenkap die landgoedbeheerder PWN wil laten uitvoeren op de Marquettelaan. "Natuurlijk is de teleurstelling groot, want gezonde bomen hoor je niet te kappen", vertelt ze. "Maar de uitspraak is net binnen, dus we gaan het eerst nog eens met elkaar bespreken. Misschien gaan we nog naar de Raad van State, maar aan de andere kant weten we ook: dat kost geld. Dus we moeten het nog eens goed gaan bekijken", aldus Hoobroeckx.

De bomenkap is volgens PWN nodig om het landschapsplan uit te kunnen voeren. In oktober 2018 kreeg de landgoedbeheerder groen licht van de gemeente Heemskerk om de kap uit te voeren.

Tegenstanders, zoals ook Peter Dicker van BOOM, hopen de beeldbepalende bomen te behouden voor Heemskerk. In een ultieme poging maakten ze nog een gang naar de rechter. "We hebben nu zes weken de tijd om in hoger beroep te gaan. Maar daar zijn we dus nog niet uit", schrijft hij in een reactie.