Heemskerk – De leerlingen van groep 6A van kindcentrum De Bareel luisteren geboeid naar de uitleg van Skills VMBO docent Tomaso Sotgiu. Tijdens een inspirerende gastles over techniek bouwen de kinderen samen een grote knikkerbaan.

Het doel van deze inspirerende gastles is om kinderen kennis te laten maken met techniek en wat je daarmee kunt doen. De les is mogelijk gemaakt door stichting Sterk Techniekonderwijs. De kinderen van groep 6A gingen aan de slag om individueel een onderdeel van een knikkerbaan te bouwen, die samen een grote knikkerbaan vormen.

Eerst werd het plan besproken: hoe werkt een knikkerbaan en wat is daarvoor nodig? Na de tips om veilig te werken zijn de technieken boren, zagen, schuren, schroeven en timmeren besproken. Hoe werkt een boormachine? Hoe houd je een hamer vast? En hoe kan je het beste zagen? De leerlingen weten nu hoe het werkt.

Vervolgens gingen de kinderen zelf enthousiast aan de slag onder leiding van meester Sotgiu en meester Wim en maakten de mooiste knikkerbanen. Daarvoor gebruikten ze hout, rietjes, bierdoppen en fietsbanden en versierden het eindresultaat met verf. Door goed samen te werken zorgden de kinderen voor een doorgaande baan. Wat een inspirerende en vooral leuke les! De kinderen hebben er veel van geleerd.