HEEMSKERK - De schoolleiding van het Kennemer College gaat deze week in gesprek met 'nekveldocent' Gerrit Keeman. Dat laat de Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland, waar de school onder valt, weten in een reactie.

Onderwijsassistent Keeman uit Assendelft kreeg vorige week te horen dat hij niet meer welkom was op de school, nadat een filmpje waarin te zien is dat hij een leerling in zijn nek vastgrijpt viral ging.

De Assendelver zit sinds het incident thuis. Omdat hij in februari met vervroegd pensioen zou gaan, hoefde hij van de school niet meer terug te komen. De jongen in het filmpje mocht volgens de school "na een goed gesprek wel weer terugkomen".

Duizenden steunbetuigingen
Bewoners van Heemskerk startten daarop een petitie. Duizenden steunbetuigingen stroomden binnen. Maar al die tijd hoorde Keeman niets van de school.In een eerdere reactie liet het Kennemer College weten dat de twee partijen 'gezamenlijk' tot het besluit waren gekomen. Volgens Keeman was dat niet waar. Hij was er niet over te spreken dat de school hem niets liet horen en hij wilde graag nog een waardig afscheid.

In gesprek
In een reactie schrijft de school nu dat er vanochtend contact is geweest met Keeman. "Naar aanleiding hiervan hebben zij deze week een gesprek. Na dit gesprek zullen wij met een reactie komen."

Tot die tijd wil de schoolleiding niet meer op het incident reageren. "We willen het gesprek niet via de media voeren, maar met elkaar. Onze focus ligt bij het onderwijs en we willen om die reden nu de rust herstellen."