BEVERWIJK - Lionsclub Beverwijk heeft in december voor deze regio de inzameling van de Douwe Egberts punten georganiseerd. Doel van de actie koffie voor de voedselbank IJmond Noord.

Het resultaat heeft vorige jaren overtroffen: 1.577.600 punten zijn ingeleverd bij inzamelpunten in Beverwijk, Wijk aan Zee, Heemskerk, Castricum en Uitgeest. Douwe Egberts gaf voor deze ingeleverde punten meer dan 2.500 pakken koffie voor voedselbank IJmond-Noord.

Lionsclub Beverwijk heeft in november en december de inzameling georganiseerd.
Donderdag 21 februari zijn de pakken koffie overhandigd door de Peeter Paul Reijnders van Lionsclub Beverwijk aan Martien Heruer voorzitter van Voedselbank IJmond Noord de Voedselbank IJmond Noord.

Het succes is mogelijk gemaakt door de winkeliers en andere bedrijven waar de verzamelboxen hebben gestaan. Bij veel adressen waren de boxjes overvol. Grote hoeveelheden werden daarnaast apart in zakken, dozen of tassen aangeboden.

En dan het tellen! Medewerkers van de Voedselbank hebben zich enorm ingespannen om de mix van DE-punten in verschillende vormen en maten te tellen.

Alle Nederlandse Lionsclubs haalden ruim 118 miljoen punten op, goed voor 178.000 pakken koffie, te verdelen over de landelijk voedselbanken. Samen met Natascha Froger werden deze punten aan Douwe Egberts overhandigd.


De Lionsclub en de voedselbank hopen dat de bewoners van de IJmond de Douwe Egberts punten blijft sparen, zodat in de nieuwe actie in (november en december) weer een grote bijdrage aan koffie voor de Voedselbank kan worden gegeven.