HEEMSKERK - Wie na de kerstdagen vol drukte en eten zijn benen wil strekken en het mooie duinlandschap van Heemskerk wil verkennen is welkom. Enthousiaste natuurgidsen van IVN nemen u mee om te vertellen over het landschap en de winterse flora en fauna. Het duingebied bij Heemskerk wordt gekenmerkt door grote paraboolduinen en oude landbouwontginningen uit het einde van de 19e eeuw. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur. Ook voor kinderen is dit een geschikte wandeling.

Vertrek is om 13.00 vanaf het parkeerterrein bij de ingang "Berkenbos" , gelegen aan de Beverwijkerstraatweg (afslag naar Geversduin) 1901NH in Heemskerk. Het parkeerterrein ligt evenwijdig aan de doorgaande weg. Geschikte (warme en waterbestendige) kleding is gewenst. Aan het einde van de wandeling wordt u getrakteerd op een warm drankje en een overheerlijke oliebol.

Kosten zijn € 6,50 per persoon inclusief drinken en een oliebol onderweg. Kinderen tot 12 jaar betalen € 4,- U kunt alleen contant betalen. De kosten zijn exclusief duinkaart tot de duinen, deze is te koop bij de automaat aan de ingang van het duingebied. Een dagkaart kost € 2,00 en is alleen chip of pin te betalen. Kinderen t/m 17 jaar zijn gratis.