HEEMSKERK - Een beter milieu is goed voor iedereen. Gemeenten, inwoners én ondernemers zijn nu aan zet. Op het aanbod van gemeente Heemskerk, GreenBiz IJmond en Omgevingsdienst IJmond om kosteloos een energiescan te laten doen, hebben inmiddels 30 ondernemers volmondig 'ja' gezegd.Gemeente Heemskerk en GreenBiz IJmond hebben, ondersteund door Omgevingsdienst IJmond, ondernemers op bedrijventerrein De Houtwegen, De Waterwegen en De Trompet in Heemskerk energiescans aangeboden. Zo krijgen ondernemers inzicht in hun energieverbruik, een belangrijke eerste stap in de richting van kosten- en energiebesparing. Ook krijgen zij na het afnemen van de energiescan een jaar begeleiding in het treffen van maatregelen en worden de mogelijkheden voor duurzame energie-opwek in beeld gebracht.


Deelname om verder te verduurzamen
Inmiddels hebben dertig ondernemers zich aangemeld. Het eerste bezoek werd gebracht aan BBA BV, Bouwkundige Begeleidings Adviesgroep op De Trompet.

BBA BV is een bouwkundig adviesbureau dat ruim 35 jaar bestaat en gevestigd is op van oorsprong een van de duurzaamste bedrijventerreinen van Nederland, De Trompet. Zelf werken ze ook met energie: verduurzaming speelt een grote rol in hun branche van nieuwbouw en onderhoud, ze leveren zelf energieadviseurs aan opdrachtgevers. "De scan gaf ons de kans om met een frisse blik advies te krijgen zodat we ons pand nog verder kunnen verduurzamen," aldus Raymond Cenin, algemeen directeur van BBA BV. "Ons pand heeft al een energielabel A en met het verduurzamen van ons wagenpark hebben we de laatste 8 jaar 49,7% CO2-reductie gerealiseerd. Met de praktische en heldere rapportage van de energiescan kan verder verduurzaamd worden, en dat raden we elke ondernemer aan."


Wilt u inzicht in uw energieverbruik en besparingsopties?
De eerste honderd ondernemers ontvangen kosteloos de energiescan t.w.v. € 350,- en een jaar lang begeleiding. Laat deze kans niet liggen en meld u aan. Kijk voor meer informatie op www.greenbizijmond.nl/energiescansheemskerk