HEEMSKERK - Tijdens een vrolijke bijeenkomst die bol stond van muziek en beweging werd het nieuwe peuterplein van kindcentrum De Bareel feestelijk geopend. Wethouders Aad Schoorl en Piet Burgering van de gemeente Heemskerk en bestuursvoorzitter Carla Smits van stichting Tabijn verrichtten de officiële opening, geholpen door een groepje peuters van het kindcentrum.

Op kindcentrum De Bareel zijn muziek en beweging belangrijke aandachtspunten. Dat werd duidelijk zichtbaar toen alle ruim 500 kinderen van De Bareel op het plein voor de school meededen aan een grootse warming up, verzorgd door Sportservice Heemskerk. Onder toeziend oog van directeur Niels Vermij vertelde bestuursvoorzitter Carla Smits hoe trots zij is op het kindcentrum met zijn mooie en uitdagende buitenruimtes. Samen met de wethouders en de peuters onthulden zij het bord voor het nieuwe plein.

Het peuterplein is speciaal aangelegd voor de in september gestarte peutergroep. Daarmee biedt het kindcentrum ontwikkelruimte voor kinderen van 2 t/m 12 jaar. Met een schommel, glijbaan, zandbak, klim- en klautermaterialen en een waterpomp kunnen peuters hier naar hartenlust spelen en ontdekken. Het plein kwam tot stand met behulp van de gemeente Heemskerk, Team sportservice Heemskerk en stichting De Ranken en is aangelegd door Schooltuinen.nl. Goed nieuws is dat er in het nieuwe schooljaar een tweede peutergroep zal worden geopend, zodat kinderen op de wachtlijst ook een plaatsje kunnen krijgen op De Bareel.