HEEMSKERK - Remko Pijnaker is net ondernemer geworden en heeft een nieuw concept ontwikkeld voor ouders: kinderfietsen op abonnementsbasis. Zodra je kind gegroeid is ruil je de fiets in voor een grotere.

Remko, wat is je initiatief?
Remko woont met mijn gezin in Heemskerk en gaat hippe kinderfietsen aanbieden in de vorm van een maandabonnement.

Waarom ben je hier mee begonnen?

Remko heeft 2 kinderen en ze hebben zodoende al heel wat kinderfietsjes versleten. Hij heeft ook wel eens een fietsje “op de groei” gekocht. Zijn zoontje kon er niet op wegrijden, omdat hij niet met zijn voetjes bij de grond kon. Vervolgens deze fiets dus maar in de hoek van de garage gezet en een kleinere op marktplaats gekocht. Op deze kleinere voelde zijn zoontje zich wel weer vertrouwd en was het plezier en vertrouwen in fietsen weer terug. Dat is toch wat je wilt, voor je kind!

Wat houd jouw concept in?

Waarom elke keer een fietsje kopen voor je kind, terwijl het binnen de kortste keren weer te klein is? Waarom is er geen bedrijf die je kinderfiets thuis komt brengen, op maat afstelt, het onderhoud doet en de fiets omruilt voor een grotere als je kind is gegroeid? Dat is precies wat Groeifiets gaat doen. Het motto is dan ook “elk kind een passende fiets”. Groeifiets levert kinderfietsen van 1 tot 15 jaar in de regio Haarlem – Alkmaar – Amsterdam.

Wat is er aansprekend aan je aanbod?

Puky en S’COOL zijn de merken die Groeifiets levert. Deze merken hebben zich gespecialiseerd in het maken van kinderfietsen. S’COOL is zelfs zo goed dat het door de fietsersbond is uitgeroepen tot de beste kinderfiets! Verder ben je voorgoed van al het onderhoud verlost, nooit meer banden plakken, kettingen omleggen, etc. Je belt gewoon Remko en hij regelt het.

Hoe doe je het?
Vanuit zijn huis in Heemskerk runt hij zijn eigen bedrijf. Het bouwen van de website, de sociale media en het onderhoud aan de fietsen doet Remko allemaal zelf.

Als je geïnteresseerd bent in Remko of meer wilt weten van Groeifiets neem dan een kijkje op de website www.groeifiets.nl.