HEEMSKERK - Donderdag 8 april opende het IJmonds Autisme Loket zijn deuren, een samenwerking van MEE & de Wering, Autisme Noord-Holland, NVA Noord-Holland, RIBW K/AM, Voorzet en De Heeren van Zorg. Ervaringsdeskundige en medewerkers vanuit deze organisaties waren aanwezig bij dit feestelijke moment.

Donderdag 1 april was de kick-off van het IJmonds Autisme Loket met een webinar van Inge Verstraeten. Zij vertelde op een boeiende wijze wat ouders kunnen betekenen voor hun kind met autisme als het basisonderwijs naar het voortgezet voorgezet onderwijs gaat. Ook gaf ze veel nuttige informatie en tips. Donderdag 8 april startte dan daadwerkelijk het IJmonds Autisme Loket op kantoor van MEE & de Wering.

IJmonds Autisme Loket
In het loket kunnen in een ongedwongen setting vragen gesteld worden die te maken hebben met autisme. In aanwezigheid van een ervaringsdeskundige en een medewerker van de deelnemende organisaties kunnen onderwerpen over onderwijs, wonen, werk, etc. aangekaart worden, waarna er samen gezocht wordt naar passende antwoorden.

Het IJmonds Autisme Loket valt te bezoeken in de even weken van 13.00 tot 15.00 uur in het MEE & de Wering kantoor aan de Laan van Assumburg 97 te Heemskerk. De eerstvolgende dag van het loket is op 22 april.

Een bezoek aan het loket graag vooraf aanmelden i.v.m. de huidige covid-regels. U kunt hiervoor contact opnemen met MEE & de Wering consulent Karin Bakker via k.bakker@meewering.nl of 088 - 0075 000.