HEEMSKERK - Op vrijdag 4 juni zal de tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag plaatsvinden. Het Nationaal Ouderen fonds is initiatiefnemer van dit evenement met als doel om ouderen van ruim 250 woonzorginstellingen in heel Nederland laagdrempelig te laten bewegen, een gezellige ochtend op ‘afstand’ te bieden en iets te doen voor en met elkaar.


In Heemskerk wordt het evenement georganiseerd door Team Sportservice Kennemerland in samenwerking met Cultuurhuis Heemskerk. De Nationale Balkon Beweegdag vindt plaats bij twee woonzorginstellingen: tussen 10 en 10.30 uur bij Westerheem en tussen 11 uur en 11.30 bij Waterrijck. Bewoners kunnen vanaf hun balkon of vanuit het raam van hun huiskamer meedoen met een korte beweegactiviteit verzorgd door Team Sportservice en krijgen vervolgens een mini concert van Trio Artstikke Mooi o.l.v trompettist (en bandleider van de Sea Side Bigband) Loet van der Lee.

Helaas zijn, behalve medewerkers van de woonzorgcentra en de bewoners zelf, geen toeschouwers mogelijk ivm de corona maatregelen. TV Heemskerk zal op beide locaties aanwezig zijn zodat ook andere inwoners van Heemskerk kunnen genieten van het evenement op tv.

Cultuurhuis Heemskerk verzorgt naast reguliere muziek, creatieve en theaterlessen voor kinderen, jongeren en volwassen ook activiteiten voor senioren en ontvangt hiervoor een bescheiden subsidie van de gemeente Heemskerk. Onder de noemer Lang Leven de Ezels werden afgelopen jaren onder meer dans en beeldende activiteiten georganiseerd en is een Senioren Cultuur redactie opgeleid. Cultuurhuis Heemskerk wil met alle organisaties in Heemskerk samenwerken om zo veel mogelijk senioren aan cultuur te laten deelnemen. Voor het eerst wordt er nu ook samengewerkt met Team Sportservice. Beide organisaties hebben de wens om in de toekomst vaker samen te gaan werken om zo veel mogelijk ouderen letterlijk en figuurlijk in beweging te laten komen.