HEEMSKERK - Na zes weken (verplichte) sluiting heeft Marquette op 29 april jl. de deuren van het hotel weer geopend. Directeur/eigenaar Erik Kuiper-van den Berg: ‘we kregen steeds vaker de vraag of wij kamers beschikbaar hadden dus toen duidelijk werd dat het restaurant en de hotelbar voor gasten wel open mogen zijn was de keuze snel gemaakt. We kunnen nu onze gasten weer een totaal beleving bieden’. En dat onze gasten hier behoefte aan hebben was vrij snel duidelijk. Na het versturen van een nieuwsbrief ‘stroomde’ de reserveringen binnen. Hoopvol voor de komende zomer waarin veel Nederlanders hun vakantie over de grens in het water zien vallen, aldus Kuiper-van den Berg. ‘Landgoed Marquette en de directe omgeving bieden zoveel vermaak voor onze gasten dat een kort of lang verblijf de basis zal zijn voor een heerlijke vakantie’.

De afgelopen weken hebben ze bij Hotel & Chateau Marquette niet stilgezeten. De medewerkers hebben hun klus kleding aangetrokken en zijn gaan schilderen. Dit is vooral zichtbaar op het kasteel waar veel muren en de bar een geheel nieuwe kleur hebben gekregen. Dit is niet de enige ‘grote’ verandering. Op dezelfde datum zijn er een nieuwe chef-kok en twee souschefs aangetreden in het restaurant. ‘Het was de bedoeling om hen op 1 mei te presenteren aan het publiek, dit moment hebben wij nu uitgesteld tot het moment dat het restaurant weer voor iedereen open mag. Tot dat moment houd ik nog even voor mijzelf wie deze heren zijn’. Een klein tipje van de sluier wil Kuiper-van den Berg wel oplichten: ‘de chef-kok heeft in de recente Michelin gids een bordje gekregen wat staat voor een kwaliteitsvolle keuken en een vakkundige chef’.

Nu het restaurant nog niet open mag heeft ons nieuwe keukenteam een luxe afhaal menu samengesteld. Een menu dat de gast thuis zelf helemaal kan afmaken. Uiteraard voorzien van een duidelijke handleiding. Het menu bevat onder meer Bawikov zalm en gestoofde lamsnek in een truffeljus. Het menu is beschikbaar voor afhalen op vrijdag en zaterdag en kost € 49,50 per persoon. Meer informatie is te vinden op de website: www.hotel-marquette.com.

Tot slot geeft Erik aan dat zowel het hotel als het kasteel helemaal klaar zijn voor de 1,5 meter samenleving. ‘Als premier Rutte aangeeft dat wij ons kasteel weer mogen openstellen ontvangen wij de particuliere en zakelijke gasten weer met open armen!’.