HEEMSKERK - GroenLinks Heemskerk heeft de kandidatenlijst voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. GroenLinks is gemotiveerd om groene en sociale plannen voor Heemskerk te realiseren: lokale oplossingen voor de aanpak van klimaatverandering en de woningnood in ons dorp. In de top van de lijst staan maar liefst 3 twintigers. Roy Vlieland werd eerder al gekozen als lijsttrekker. Met dit team gaat GroenLinks een groene en optimistische campagne voeren.

De lijst is een mooie mix van ervaren krachten en veelbelovende talenten geworden. De running mate, achter lijsttrekker Roy Vlieland, wordt Kristina van der Geest. Zij is een bevlogen en maatschappelijk betrokken persoon met een sterk sociaal gevoel. Zij is een nieuwe naam, maar binnen GroenLinks niet onbekend. Ze is nu nog de secretaris van de afdeling en was bij ook kandidaat bij de Provinciale Statenverkiezingen. De top-3 is niet compleet zonder de politieke duizendpoot Jos Burger. Hij heeft zich de afgelopen 4 jaar bewezen als een gewaardeerd raadslid, binnen en buiten de fractie. Al meer dan 14 jaar is Jos actief binnen de fractie. De lijst is verder zeer gevarieerd. Zo staan op plaats 4 en 5 respectievelijk Bram Schillemans en Robin Hillebrand. Allebei zijn het, net als Roy, jonge twintigers en studenten. GroenLinks Heemskerk gaat met vertrouwen de campagne in.

De huidige fractievoorzitter Ans Nijman, die afscheid neemt van de raad, is op de kandidatenlijst terug te vinden als lijstduwer. Het huidige raadslid Jeroen Olsthoorn heeft aangegeven ook te gaan stoppen met het raadswerk. De volledige lijst ziet er als volgt uit:
1. Roy Vlieland
2. Kristina van der Geest
3. Jos Burger
4. Bram Schillemans
5. Robin Hillebrand
6. Jacqueline Brethouwer-van der Meij
7. Klaas Strooker

8. Hülya Yildirim
9. Berend van Maassen
10. Ben IJpma
11. Simone Groot
12. Bob van der Ploeg
13. Rolf Deen
14. Ans Nijman

‘’Ik ben trots op iedereen die op de lijst staat en het vertrouwen dat zij mij geven. Het is een mooie combinatie tussen ervaring en nieuwe inzichten. Met deze namen kunnen we ons kritische groene geluid laten horen met vertrouwen in de toekomst. Heemskerk is een dorp waar iedereen prettig moeten kunnen leven.’’, aldus lijsttrekker Roy Vlieland.