HEEMSKERK - ISOO – het fotografiecentrum voor de IJmond – is op zoek naar kandidaten vanaf 16 jaar die deze uitdaging aan willen gaan. Op dinsdag 6 september zal de nieuwe dorpsfotograaf van Heemskerk bekend worden gemaakt tijdens de verkiezingsavond in Café Lokaal.

De nieuw verkozen dorpsfotograaf zal in overleg met de jury een thema kiezen om een jaar lang mee aan de slag te gaan. Het eindresultaat zal worden geëxposeerd in de hal van het gemeentehuis van Heemskerk. De foto’s worden gepubliceerd in diverse regionale kranten, Facebook, Instagram en websites. Tevens ontvangt de winnaar een vergoeding van 300 euro.

De inzendingen worden beoordeeld door de vakkundige jury: organisator Jan Aardenburg en professioneel fotografe Josefien Niesten.

Stuur je inzendingen tot en met vrijdag 2 september in naar dorpsfotograaf@isoo.nu. Om de jury een goed beeld te geven is de vraag om vijf foto’s aan te leveren waarvan drie foto’s Heemskerk of zijn inwoners als onderwerp hebben. De andere twee zijn vrije keuze. Bij voorkeur dient minimaal één van de vijf foto’s zwart wit te zijn.

Vanwege de grootte is het verzoek om maximaal 5MB per foto en maximaal 12 MB per e-mail te versturen. Grotere bestanden is ook prima maar dan graag met gebruik van Wetransfer.