HEEMSKERK - Zaterdagochtend 22 januari ging een groep enthousiaste GroenLinksers de straat op Heemskerk een stukje schoner te maken. In park de Vlaskamp en de Citadel in de Broekpolder werd veel zwerfvuil opgeruimd.

De reacties van de voorbijgangers waren erg positief. Met sommigen volgde zelfs een heel gesprek. GroenLinks Heemskerk gaat meer opruimacties organiseren om het zwerfafval in de gemeente Heemskerk te verminderen. Wil je ook meedoen? Dat kan, stuur dan een email naar glheemskerk@hotmail.com
Opruimgereedschap is aanwezig en voor een kopje koffie of thee wordt verzorgd. Je bent van harte welkom om mee te helpen! En neem gerust iemand mee

Zwerfvuil

Als je op straat goed om je heen kijkt dan zie je helaas vaak zwerfafval. Opvallend veel afval vind je in de bermen langs de routes van fietsende scholieren en op afgelegen plekken waar auto's kunnen parkeren of langzaam kunnen rijden. Maar ook in een park waar veel mensen hun hond uitlaten. Zo vind je echt van alles: blikjes, verpakkingen van chips, koek en snoep, fastfoodverpakkingen, kartonnen bekers, sigarettenpakjes en sigarettenpeuken, medicijnstrippen, bierflesjes en nog veel meer.

Minder plastic
GroenLinks wil af van al dat plastic omdat het bedreiging is voor ons milieu. Op initiatief van GroenLinks nam het Europees Parlement daarom een motie aan om het gebruik van plastic boodschappentassen tegen te gaan. Europa kan groener en schoner als iedereen minder plastic gebruikt. Dit kan heel eenvoudig door in plaats van een plastic boodschappentas een milieuvriendelijke tas te gebruiken.


We gaan samen voor een schoner Heemskerk.