HEEMSKERK - 14 februari is de dag van de liefde, dag van de harten. Zo stak GroenLinks Heemskerk de zorgmedewerkers een hart onder de riem op Valentijnsdag. Roy Vlieland en Jos Burger gingen langs bij de grotere zorginstellingen, zoals Meerstate, Heemswijk en Westerheem, maar zijn ook bij de net zo belangrijke buurtzorgteams geweest.

De middag begon bij Meerstate. Daar stonden de twee kandidaten meteen aan een hele drukke receptie, waar ze zagen dat iedereen in de weer was. De medewerkers konden daar rekenen op twee grote dozen chocolade, maar als GroenLinks al het personeel wilde bedanken, dan hadden ze met zes dozen nog tekortgekomen, vertelde de receptiemedewerker.

Daarna volgde een middag vol mooie gesprekken. Het ging over de personeelstekorten, en daardoor overvolle roosters. Het ging vaak over de drukte van het moment; want bij de één was net een optreden afgelopen en werd er bij de ander net het eten verzorgd of waren er belangrijke gesprekken gaande. Bij de wijkteams heerste vooral een verrassingsgevoel en leken extra dankbaar, want ook zij werken zichzelf ‘drie keer in de rondte’, zoals een buurtbewoner over een buurtteam aan de Rijkstraatweg wist te vertellen.

Het mooiste gesprek vond plaats in Heemswijk, waar een medewerker zei: ‘’Zorg doen we uiteindelijk samen. Dat betekent niet alleen samen met het personeel, maar ook samen met de bewoners en samen met de bezoekers. Dat is de twee jaar wel even anders geweest.’’ Zij stond er dan ook op dat de chocolade werd uitgedeeld aan de bewoners.

GroenLinks Heemskerk bedankt iedereen voor de mooie gesprekken. Bedankt voor jullie keiharde werk, al blijven jullie daar zelf vaak bescheiden over. Of zoals een medewerker van het Sint Agnes het verwoordde: ‘’Ja, wij hebben in ieder geval werk, er zijn mensen die het nu veel zwaarder hebben.’’ Op deze manier heeft GroenLinks Heemskerk getracht om de zorgmedewrrkers in het zonnetje te zetten, want dat verdienen ze echt. En bij ieder bezoek was men blij verrast met een lekkere doos chocolade.