HEEMSKERK - Kringloopwinkel Heemskerk De Groene Ezel heeft via de inname een interactieve kat ontvangen. Dit is een knuffelkat die speciaal is ontworpen voor de ouderenzorg, met name voor mensen met dementie. Deze knuffels zijn iets verzwaard, waardoor het aanvoelt als een echte kat, die ook nog miauwt, spint en kopjes geeft.

Via de Facebookpagina van Kringloopwinkel De Groene Ezel, is het publiek er op geattendeerd dat deze kat in de kringloopwinkel te koop is.

Het doel van Kringloopwinkel De Groene Ezel is om de netto opbrengst te doneren aan goede doelen. Helaas zijn vanwege de sluiting tijdens de eerste coronagolf en, sinds de winkel weer open is, het beperkt toelaten van klanten de opbrengsten een stuk minder dan voorgaande jaren, waardoor er minder gedoneerd kan worden dan normaal. Om toch aan goede doelen te kunnen doneren, is besloten deze kat uit de verkoop te halen en te doneren aan verpleeghuis Heemswijk in Heemskerk. Zij hebben namelijk bewoners die er baat bij hebben om met zo’n kat te kunnen knuffelen.

Woensdag 2 december zijn enkele medewerkers naar Heemswijk gegaan om de kat te doneren, waar de kat met veel enthousiasme werd ontvangen