HEEMSKERK - In Groot Brittannië bestaat een eeuwenoude traditie in het vervaardingen van wollen stoffen van inheemse schapen. Van de wol werden ruitpatronen “Tartan’ geweven. Deze traditie bestaat al honderden jaren. De geweven ruitpatronen werden gebruikt voor diverse kledingstukken en kleden. Elk gebied dat in bezit is/was van een familie hebben/hadden eigen patronen en kleuren.


In deze workshop leert Annelies Kwaak je hoe je je eigen ‘Tartan’ kunt maken voor je eigen clan (familie). Met gekleurd papier maak je een soort vlechtwerk van verschillende gekleurde stroken met verschillende dikte. Dat geeft een heel bijzonder effect.


De workshops zijn op donderdag 5 augustus van 9.15 tot 10.15 uur voor kinderen van 8 t/m 10 jaar en van 10.30 tot 11.30 uur voor kinderen van 11 t/m 13 jaar in Cultuurhuis Heemskerk. De workshops zijn gratis, maar de kinderen moeten wel even aangemeld worden via info@cultuurhuisheemskerk.nl.


Deze workshop is onderdeel van het project Fun in the Sun, een samenwerking van Cultuurhuis Heemskerk, Sportservice IJmond, MET Heemskerk en Bibliotheek IJmond-Noord. Meer leuke gratis activiteiten zijn te vinden op www.cultuurhuisheemskerk.nl of www.noordhollandactief.nl