HEEMSKERK - Vindt u het soms lastig om de (elektrische) fiets te beheersen, bijvoorbeeld tijdens het op- en afstappen of tijdens het maken van een bocht? Voor veel mensen is dat heel herkenbaar. Vandaar dat de buurtsportcoach 2 fietslessen gaat geven in Heemskerk. Het doel van de lessen is om weer met vertrouwen op de fiets te zitten.


De lessen zijn op woensdag 14 en 21 juni van 10-11.30 uur op de skatebaan in Heemskerk, we verzamelen bij de ingang van buurtcentrum de Schuilhoek, Van Bronckhorststraat 1. Er zijn één of twee buurtsportcoaches aanwezig die opgeleid zijn tot fietsinstructeur. Zij geven aan dat het dragen van een helm of andere beschermende materialen voor eigen keuze is. Maar gebruik hiervan wordt wel aangeraden. Alle soorten fietsen zijn welkom en deelname aan de lessen is gratis. De fietslessen worden in kleine groepen gegeven, maximaal 10 deelnemers. De fietsdocent gaat vooral in op persoonlijke wensen. Voor de een is dat op- en afstappen, voor de ander leren fietsen op hun nieuwe fiets en weer een ander vindt het misschien lastig om balans te houden tijdens het omkijken.

Er gebeuren steeds meer ernstige ongelukken in het verkeer onder fietsers. Geen goed nieuws, maar laat u zich daardoor niet ontmoedigen om op de pedalen te stappen. Door deze training krijgt u een betere beheersing over uw elektrische fiets en kunt u met meer zelfvertrouwen deelnemen aan het verkeer. Zo kunt u weer genieten van een rondje door de polder, het dorp of de duinen. Fietsen geeft u vrijheid en de mogelijkheid om ergens naar toe te gaan. Blijf dat zo lang mogelijk doen!

De gemeente Heemskerk en de Provincie Noord-Holland vinden het belangrijk dat inwoners zo lang mogelijk veilig blijven fietsen. Vandaar dat deze fietslessen opgezet zijn.

Aanmelden voor de lessen is verplicht. Dit kan via de website, www.teamsportservice.nl/kennemerland en klik op de agenda. Lukt digitaal aanmelden niet? Dan kunt u altijd contact opnemen met buurtsportcoach Winnie via wassendelft@teamsportservice.nl of bel naar 088-2037340.