HEEMSKERK - Frans de Wit is werkzaam geweest als bouwkundige en adviseur brandveiligheid. Inmiddels is hij met pensioen en naast zijn hobby’s toerfietsen, hardlopen, klussen en lezen, is hij graag creatief bezig.

Frans is al meer dan 12 jaar cursist bij Ruud van Zon, beeldend kunstenaar uit Heemskerk, bij een cursusgroep in Castricum. Bij deze groep krijgt iedereen de vrijheid te werken met verschillende materialen en kan iedereen zo eigen creaties maken. Het samenwerken met een groep creatieve mensen vindt hij een leuke manier van creatief bezig zijn en de kritische ogen van medecursisten ervaart hij als inspirerend, omdat dit zijn werk ten goede komt door de positieve en ook soms negatieve feedback.

Vaak weet hij van tevoren niet wat hij gaat maken en vindt het een fascinerend proces om te ontdekken hoe het beeld zich ontwikkelt. Dit is ook de reden dat werken in opdracht minder interessant voor hem is. Hier staat hij alleen voor open als er ideeën worden aangedragen waarmee hij een eigen impressie kan maken. In Kringloopwinkel De Groene Ezel exposeert hij werken die van elkaar verschillen in stijl en vorm. Het werk van Frans de Wit is vanaf donderdag 21 september te zien bij Kringloopwinkel Heemskerk De Groene Ezel aan de Lijnbaan.

Bent u woonachtig in de IJmond en lijkt het u leuk om ook eens eigen werk te exposeren in de kringloopwinkel? Neem dan contact op met Kringloopwinkel Heemskerk De Groene Ezel op info@kringloopwinkelheemskerk.nl.