CASTRICUM/HEEMSKERK - 10 leden van de Castricumse surfclub Sports @ Sea gaan 130km langs de hele Nederlandese kust kitesurfen om geld op de halen voor de Nederlandse Hartstichting tijdens Hoek tot Helder.

Hoek tot Helder Evenement:

Hoek tot Helder is de langste kitesurftocht van de wereld die in één dag wordt afgelegd. De start is om 0700 uur in Hoek van Holland en er zijn onderweg 3 stempelposten in in Scheveningen, IJmuiden en Camperduin met de finish is in Den Helder. De geschatte afstand is 130km en naar verwachting duurt de tocht 7 tot 9 uur.

De afgelopen jaren is HTH uitgegroeid tot een iconisch evenement dat uithoudingsvermogen, kracht en doorzettingsvermogen vergt van de kiters die hiervoor maanden hebben getraind. Met hun titanenstrijd steunen zij belangrijk wetenschappelijk onderzoek om hart- en vaatziekten sneller en beter te kunnen behandelen.

Windraam:

Wanneer dit evenement gaat plaatsvinden is afhankelijk van de wind. Wanneer het tussen 1 augustus en 10 november de hele dag 7bft uit het Zuid-Westenr waait, zal dit evenement doorgaan. De deelnemers krijgen 3 dagen van te voren te horen wanneer het doorgaat.

Quote Maarten Warmenhoven (Hartpatient, doet mee voor de 3e keer)
‘Vorig jaar heb ik 7,5 uur gedaan over de 130 km langs de Nederlandse kust. Zware omstandigheden, maar heel gaaf om te doen.’

Helpen redt levens

Voor deelnemer Maarten Warmenhoven heeft deze kitesurf wedstrijd ook een persoonlijke lading. Tijdens het kitesurfen kreeg hij dusdanig veel last van zijn hart dat de ambulance moest komen.

Uit onderzoeken in het ziekenhuis blijkt dat het een aangeboren hartafwijking is met ritmestoornissen. Dat laatste komt soms terug, wat inspanning op dat moment onmogelijk maakt.

Bij de strandopgang van Castricum is een AED te vinden mocht iemand die nodig hebben, maar dat is niet overal in Nederland het geval.
Met kennis van hoe te handelen en een AED in de buurt kun je levens redden!

Reanimatienetwerk

De opbrengst van deze editie is bestemd voor het in stand houden en versterken van het landelijk reanimatienetwerk van burgerhulpverleners dat door de Hartstichting samen met HartslagNu werd gerealiseerd. Nederland is het eerste land ter wereld met zo'n reanimatienetwerk van burgerhulpverleners. Bij elke 112-melding van een hartstilstand kunnen burgerhulpverleners worden opgeroepen en kan er nu binnen 6 minuten gestart worden met reanimeren.

Dit netwerk is constant in beweging en nieuwe burgerhulpverleners en AED’s blijven nodig om zoveel mogelijk levens te redden.

Quote Mei-Lou Fontein (19, student industrieel ontwerp): ‘ Heel tof om mijn liefde voor kitesurfen te combineren met geld inzamelen voor onderzoek van de Hartstichting’

Quote Hoek tot Helder is de langste kitesurftocht van de wereld die in één dag wordt afgelegd.

Sponsors


De kitesurfers zoeken sponsoren en donaties voor de activiteiten van De Nederlandse Hartstichting. Het minimale bedrag dat we willen ophalen is 15.000 euro, maar we gaan hopelijk voor het dubbele. De Hartstichting doet er alles aan om Nederland hartgezonder te maken en de nadruk te leggen op preventie. En dat is hard nodig, want hart- en vaatziekten zijn nog altijd doodsoorzaak nummer twee in Nederland.

Doneren

Doneren kan via de QR-code bij dit artikel. U komt dan automatisch op website van de Hoek tot Helder terecht. U bepaalt zelf welk bedrag u doneert. 100% van de donaties gaan naar de Nederlandse Hartstichting.