HEEMSKERK - “Verrassend Heemskerk” is het thema waar de dorpsfotograaf van Heemskerk Jacco Tuijn zich het afgelopen jaar met volle overgave op heeft gestort. Beelden die ogenschijnlijk overal gemaakt zouden kunnen zijn maar bij nader inzien een herkenbaar plekje in Heemskerk tonen.

De serie is compleet, de zes kunstwerkjes zijn gepresenteerd op de website, nieuwsbrief, de socials en de lokale media. Maar wij zijn van mening dat je een foto pas kunt beleven als deze fysiek voor je hangt. Op flink formaat haarscherp afgedrukt op goed papier, voorzien van een passe-partout en een mooie lijst op een prominente plek aan de muur. Dat nodigt uit om even te stoppen met alle andere dingen de je aan het doen was en de tijd te nemen om dit beeld echt te ‘beleven’. Dat verdient het toch gewoon?

Vier van de zes – want helaas niet meer ruimte – foto’s uit de serie hangen sinds deze week mooi te zijn aan de muur van Café Lokaal. Ze blijven daar in ieder geval nog hangen tot 21 november; de avond van de verkiezing van de Dorpsfotograaf Heemskerk 2023.

Cafe Lokaal is te vinden aan de Anthonie Verherentstraat 5 in Heemkerk en is van woensdag tot en met zondag in de avond geopend. Loop er vooral even binnen. Het is zeker de moeite waard!


Verkiezing Dorpsfotograaf Heemskerk 2023

Ken je iemand die mooie foto’s maakt of misschien wil je zelf wel mee doen met de verkiezing van de opvolger van Jacco als Dorpsfotograaf Heemskerk 2023? Stuur dan maximaal 5 foto’s op naar dorpsfotograaf@isoo.nu en ding mee naar de titel. We gaan met de verkozen winnaar een jaar aan de slag om ook een mooie serie op te leveren in een samen te kiezen thema. Naast de eeuwige roem en de media-aandacht ontvangt de winnaar een vergoeding van 300 euro.

De enige voorwaarde die we stellen is dat je 16 jaar of ouder bent en aanwezig kunt zijn bij de verkiezingsavond op 21 november in Cafe Lokaal.