HEEMSKERK - De afgelopen maanden is er veel getekend door de kinderen en jongeren van de tekenateliers bij Cultuurhuis Heemskerk. Er zijn nog enkele lessen te gaan, maar inmiddels is er een mooie expositie ontstaan met de tekenkunsten van leerlingen onder leiding van docent Ellen van Putten.

Wat zij vooral belangrijk vindt is dat het plezier in tekenen en de fantasie voorop staat. Natuurlijk kwamen er ook technische aspecten voorbij: hoe teken je bijvoorbeeld een portret, hoe krijg je dieptewerking en hoe voorkom je gumgebruik.

Beroemde kunstenaars zoals Picasso en Corneille dienden als inspiratiebron. Fantasievogels, planten, snoep, fruit, portretten ... er komt van alles voorbij. Ellen wil de leerlingen vooral laten zien dat alles kan dienen als inspiratie, van je sleutelbos tot schelpen, je huisdier tot je favoriete schoenen.

De expositie is nu al te zien en duurt tot en met 13 februari. De expositie is te bewonderen op de Maerten van Heemskerckplein 5 in Heemskerk. Vanaf maart starten er weer nieuwe tekenateliers. Laat je inspireren door de mooie kunstwerken en wil je ook graag je eigen talenten ontdekken tijdens het tekenatelier. Voor meer informatie www.cultuurhuisheemskerk.nl.