HEEMSKERK - In de maanden september en oktober zijn in het Koetshuijs van Kasteeltuin Assumburg aan de Tolweg schilderijen te zien van Karen Geerdink. Er wordt oud en nieuw werk van deze Heemskerkse kunstenares tentoongesteld met als thema: 'De puzzel zet zich voort'.

Schilderen en creëren is niet uit haar leven weg te denken. Het is een proces waarin experiment, onderzoek, beleving, gevoel en materiaal belangrijk is.

Tijdens haar studiejaren bij Crejat is Karen begonnen met dit experimentele proces. Hier startte het gebruik van (kranten)papier en karton en ging het proces over in het tevens toevoegen van foto's, natuurlijke materialen uit de natuur, tot uiteindelijk het toevoegen van 'zogenaamd' afval. Duurzaamheid en 'zero-waste' werd voor Karen een drive. Ook met kleurgebruik is Karen aan de gang gegaan. Het gebruik van voorbeelden en foto's werd steeds minder toegepast.

De werken die getoond worden, zijn heel divers door het experimentele proces.

De toegang tot het Koetshuijs is gratis. De openingstijden zijn dinsdag t/m zondag van 11:00-17:00 uur.

In het Koetshuijs zijn elke twee maanden wisselende exposities te zien. (Amateur) kunstenaars die een aantal werken tentoon zouden willen stellen, kunnen contact opnemen met de kunstcommissie via info@kasteeltuinassumburg.nl.