HEEMSKERK - Afgelopen dinsdag veranderde Cultuurhuis Heemskerk in een jungle voor kinderen uit groep 5 t/m 8 met de musical Hakuna Matata en de workshops percussie, zang, dans en musical wat resulteerde in een eindpresentatie voor ouders, broertjes, zusjes, opa’s en oma’s. De hele dag waren de kinderen druk in de weer om van alles te leren bij de diverse disciplines.


Tussen de middag was er nog net even tijd voor een bolletje met knakworst en een mandarijn. Twee bevlogen docenten verzorgden deze dag. Het is zo’n leuke enthousiaste groep kinderen, liet de musicalster Margreet Roelfsema weten. Drumdocent Willem van der Krabben wist het ritme er goed in te krijgen bij de groep. Strak, geconcentreerd en afwisselend. De eindpresentatie werd vol overgave neergezet. Volgende keer wil ik weer mee doen, zei een jongen van 10 jaar tegen zijn moeder. Het was vet gaaf!

Blije gezichten, rode wangen en stralende kinderen verlieten rond 16.30 uur het Cultuurhuis.

De donderdag in de herfstvakantie stond in het teken van griezelen voor kinderen uit groep 1 t/m 4. Een beetje weifelend kwamen zij binnen. Immers, de meesten kenden elkaar niet. Echter na een half uurtje, was dat snel over. Er werd geknutseld, spinnen (van koekjes) gegeten, groene pannenkoeken en halve vingers (knakworstjes) gegeten, nar enge verhalen geluisterd. Een dag om nooit meer te vergeten. Bij de eindpresentatie werden de ouders verrast op een traktatie van bloedende oogballen. Ook zij vergeten deze dag niet snel meer.
In de voorjaarsvakantie komt er weer een mooi aanbod met kinderkunstdagen. Ideaal voor ouders die werken en voor kinderen die een leuke leerzame dag willen beleven. Nieuwsgierig? Kijk dan op www.cultuurhuisheemskerk.nl