HEEMSKERK - Heemskerk Puur Cultuur is een nieuwe talkshow over cultuur in Heemskerk gepresenteerd door RTV Heemskerk en Cultuurhuis Heemskerk. In de studio ontvangen Annabel Aardenburg en Mark van der Jagt gasten uit de Heemskerkse culturele sector, praten zij over kunst en cultuur in het dorp en luisteren ze naar muziek van de toppers en talenten uit Heemskerk. Aanstaande woensdag 21 april is de eerste uitzending te zien op RTV Heemskerk.

Met Heemskerk Puur Cultuur probeert projectleider en presentator Mark van der Jagt van Cultuurhuis Heemskerk meer zichtbaarheid te creëren voor de Heemskerkse cultuur: “In Heemskerk zijn talloze initiatieven, organisaties en cultureel ondernemers actief die ons leven een beetje mooier maken. Helaas zijn zij niet altijd voldoende bekend bij het grotere publiek. Met deze talkshow en de reportages die ook via de social media te zien zijn willen we de sluier afhalen van al dat moois dat Heemskerk te bieden heeft.”

RTV Heemskerk omarmde die gedachte direct en werkte graag mee. Vol energie zijn ze begonnen met de bouw van een studio waar de talkshow opgenomen kon worden. “We ontvangen onze gasten nu in de studio waar camera’s klaar staan, muzikanten op kunnen treden en gesprekken gevoerd worden aan de talkshowtafel in een prachtig decor”, aldus Kitty van der Zwaag van RTV Heemskerk.

In de eerste uitzending zijn gast aan tafel Patty van Haasen en Daisy Rijken van Dance Studio Patty, Chris Jobse en Humphry Venema van de Culturele Cirkel en ontwerper/kunstenaar Karen Vleugel. Gediscussieerd wordt er door Mirjam du Cloo van Cultuurhuis Heemskerk en wethouder Aad Schoorl over de gevolgen van de coronacrisis voor de culturele sector in Heemskerk. Muziek is te zien en te horen van Timon Koomen, Matthew Sanchez Castro en Marten Fisher die zijn nieuwste single ‘Heemskerk strand” ten gehore brengt. De show wordt geopend door Roy Vlieland met een gesproken column. Deze bomvolle show kon mede tot stand worden gebracht door steun van de gemeente Heemskerk en Rabobank Haarlem-IJmond.

Heemskerk Puur Cultuur is te zien vanaf woensdag 21 april 2021 om 16.00 uur op kanaal 42 Ziggo en kanaal 1466 KPN op elk even uur en op het YouTube kanaal van Omroep Heemskerk.