BEVERWIJK/HEEMSKERK - Afgelopen zaterdag hebben de wethouders van Beverwijk en Heemskerk, Ani Zalinyan en Jaqueline Dorenbos, samen met vrijwilligers van Meer Bomen Nu ruim 300 zaailingen geoogst in Park Westerhout.

Er zijn wel 16 verschillende soorten, tussen de buien door, uit de grond gehaald en opgeslagen in de bomenhub. Op die hub onthulde de wethouders ook het bord die leerlingen van Skills VMBO gemaakt en geplaatst hebben.

Gratis boompjes en struiken voor eigen tuin

De boompjes en struiken worden verzameld om gratis uitgedeeld te worden aan bewoners op zaterdag 24 februari bij De Baak en op zaterdag 2 maart bij Dierendorp in Heemskerk.

Zie www.meerbomen.nu om aan te melden voor de komende oogst- en uitdeeldagen.
Vrijwilligers mogen geoogste bomen direct mee naar huis nemen en hebben dus altijd eerste keus.

Meer Bomen Nu

Meer Bomen Nu is een campagne van Urgenda, bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. Sinds 2020 gaven zij al bijna een miljoen bomen en struiken gratis weg. Iedere boom maakt elk jaar honderden zaailingen. De meeste hiervan overleven het niet. Met vrijwilligers scheppen wij deze boompjes voorzichtig uit om ze bij boeren en burgers een tweede kans te geven.

Eerstkomende oogstdag is zaterdag 18 november. Aanmelden via een vrijwilligersprofiel op www.meerbomen.nu/ik-doe-mee of meld alleen aan voor deze oogstdag via https://bomenplanner.meerbomen.nu/events/1550