HEEMSKERK - Op 21 april hebben 30 senioren meegedaan aan de gratis fitheidstest in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk. Veel senioren zijn bezig met hun vitaliteit en dat was voor velen ook de reden om deel te nemen aan de test. Tijdens de test hebben de deelnemers inzicht gekregen over hun bloeddruk, kracht, BMI en conditie. De test is afgesloten met een persoonlijk beweegadvies. De testen en adviezen zijn uitgevoerd door de buurtsportcoaches van Team Sportservice Kennemerland en twee fysiotherapeuten van Europa Fysiotherapie.

Fitheidsprogramma

Veel van de deelnemers hebben zich na de test opgegeven voor het fitheidsprogramma ‘Fit en Vitaal 60+ Heemskerk’. Dit 5 weken durende beweegprogramma start op dinsdag 3 mei en eindigt op vrijdag 3 juni. Twee keer per week gaat de groep langs verschillende sport- en beweegaanbieders uit de gemeente om kennis te maken met het 60+ sport- en beweegaanbod. Alle lessen zijn ingepland en de groep gaat kennismaken met; jeu de boules, wandelen, bootcamp, badminton, walking handbal, walking voetbal, callantetics, tafeltennis, fitness en valpreventie. Iedereen kan deelnemen op zijn of haar eigen niveau, de ervaren begeleiders houden hier rekening mee.

Voor wie

Er zijn nog enkele plekken vrij voor dit afwisselende beweegprogramma. Het programma is bedoeld voor senioren die graag kennis maken met verschillende beweegvormen. Uiteraard staan plezier, veiligheid en gezelligheid centraal. Dit programma is niet alleen goed voor de gezondheid maar ook hartstikke gezellig met elkaar. Later instromen is mogelijk en als u een keer verhinderd bent is dat geen probleem.

Aanmelden

Bent u enthousiast geworden? Neem dan contact op met buurtsportcoach Winnie Assendelft. U kunt haar bereiken via 0251-254740 of wassendelft@teamsportservice.nl
Winnie zal u het hele programma toesturen en vervolgens kunt u bedenken of u hieraan deel wilt nemen.

Dit programma wordt uitgevoerd door Team Sportservice Kennemerland en gefinancierd door de Gemeente Heemskerk. Door medewerking van Bonne Change, MET Heemskerk, Gezond Oud, BC Heemskerk, DSS Handbal, Odin’95, TOSS Heemskerk, TV Heemskerk, Fit4you2 en Europa fysiotherapie is dit programma tot stand gekomen.