HEEMSKERK - Op 17 september is in Cultuurhuis Heemskerk de danscursus ‘Dansend (G)oud’ van start gegaan. Deze activiteit maakt deel uit van het project ‘Lang leve de Ezels’. Dit is een twee jaar durend project waarbij het culturele aanbod voor senioren in de gemeente Heemskerk centraal staat.


Dansen is een hele fijne activiteit om fit te blijven, juist ook als je ouder wordt. Door te dansen werk je namelijk aan coördinatie, balans en soepelheid. Daarom biedt het Cultuurhuis deze speciale danslessen aan voor iedereen waarvoor dansen niet meer zo vanzelfsprekend is, bijvoorbeeld vanwege een chronische ziekte of andere aandoening.

De eerste helft van de les wordt zittend op de stoel gedanst. Iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau, ook rolstoelgebruikers. En dat allemaal op fijne muziek!

Docente Els Reijn is gespecialiseerd in het geven van les aan mensen met parkinson, ms en andere chronische aandoeningen. Deelnemers zijn erg enthousiast en er is nog voldoende plaats voor nieuwe cursisten, dus kom gezellig meedansen! Nieuwe deelnemers kunnen instromen in deze cursus op: Iedere dinsdag van 10.30-11.30 in het Cultuurhuis tot en met 26 november, behalve op 15 oktober. De kosten zijn €5,- per les.
Voor meer informatie klik hier of aanmelden: info@cultuurhuisheemskerk.nl of 0251-836003