HEEMSKERK - Het Cultuurhuis Heemskerk is op zoek naar actieve senioren die deel willen uitmaken van een nieuw op te zetten Cultuurredactie. Deze groep gaat verslag doen van diverse culturele activiteiten binnen de gemeente Heemskerk zoals tentoonstellingen, voorstellingen en evenementen. Op woensdag 30 oktober start de cursus cultuurredactie om de nieuwe seniore reporters, cameramensen en editors voor te bereiden op hun activiteiten.


Heemskerk biedt talrijke culturele activiteiten voor senioren. Het Cultuurhuis Heemskerk wil dit prachtige aanbod uitbreiden, toegankelijker maken en in beeld brengen. Samen met de gemeente Heemskerk en Stichting De Grijze Ezel is het cultuurhuis daartoe het project ‘Lang leve de ezel’ gestart. Deel van dit project maakt uit het opzetten van een cultuurredactie van en voor zestigplussers. De redactie gaat stukjes schrijven voor verschillende lokale kranten en bladen (o.a. Contactblad) en filmpjes op locatie maken die worden uitgezonden op een eigen YouTube en Facebookkanaal ‘lang leve de ezel’.

De redactie wordt gecoacht door het Cultuurhuis Heemskerk in samenwerking met Monique Elsing en Olof Wessels van Art & Business Producties. Als kick off bieden Monique en Olof de cursus cultuurredactie aan. In vijf bijeenkomsten op de woensdagavond van 19:00 tot 21:00 uur worden de deelnemers voorbereid en maken ze kennis met interviewtechnieken, compositieleer, script schrijven en monteren.

De cursus wordt kosteloos aangeboden en start woensdag 30 oktober 2019 om 19.00 uur in het Cultuurhuis Heemskerk aan het Maerten van Heemskerckplein. Bij interesse kun je contact opnemen met Mark van der Jagt van Cultuurhuis Heemskerk, mark@cultuurhuisheemskerk.nl of 06 225 229 49.