HEEMSKERK - Er zijn mensen die niet goed weten wanneer je een coronatest moet doen. Dat kan ervoor zorgen dat er onnodig nieuwe mensen besmet raken. Daarom is het van belang dat mensen in Nederland goed weten wanneer je een coronatest moet doen. Eigenlijk is dit heel simpel, je moet je laten testen als je last hebt van klachten. Deze klachten kunnen erop wijzen dat je besmet bent met het coronavirus. Wanneer je dit soort klachten hebt, moet je ervoor zorgen dat je met niemand anders in aanraking komt. Dit doe je door thuis te blijven totdat je de uitslag van je coronatest hebt. Voor meer informatie kun je kijken op Coronatest in Heemskerk: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl.

Uitslag van de coronatest
Je moet dus thuisblijven wanneer je klachten hebt. Op die manier voorkom je dat je anderen besmet. Je weet op dat moment nog niet of je besmet bent en daarom kun je maar beter geen risico nemen. Het is uiteraard erg vervelend om aan je vrienden te moeten uitleggen dat je ze hebt besmet omdat je liever niet thuisbleef. Dit is niet alleen voor jezelf niet leuk, maar vooral voor de mensen die je besmet. Vooral wanneer dit oudere mensen zijn kan dit gevaarlijk worden. Je kunt voor de veiligheid van de mensen om je heen maar beter thuisblijven wanneer je klachten hebt. Blijf dan thuis wachten op de uitslag van de test. Pas wanneer je een negatieve uitslag hebt, kun je weer naar buiten. Als de uitslag positief is, zul je nog langer in quarantaine moeten blijven. Dit moet minimaal tien dagen.

Een sneltest doen in Heemskerk

Coronatest in Heemskerk: overzicht kosten en sneltest locaties. Je kunt hier een overzicht vinden van alle locaties in de buurt van Heemskerk waar je een sneltest kunt doen. Het is voor sommige mensen veel fijner om een sneltest te doen dan om een ‘gewone’ coronatest te doen bij de GGD. Als je een coronatest doet bij de GGD, moet je normaal gesproken lang wachten op de uitslag. Het duurt meestal tussen de 24 en 48 uur voordat de uitslag van een coronatest van de GGD bekend is. Daarom is het voor mensen die de uitslag eerder willen weten een goed idee om een sneltest te doen in een commerciële teststraat. De sneltest doet zijn naam eer aangezien de uitslag van de test al na 15 minuten bekend is.

Testen zonder klachten

De testmethode die er wordt gebruikt is niet het enige verschil tussen de teststraten van de GGD en de teststraten van commerciële partijen. Mensen die zich willen laten testen terwijl ze geen klachten hebben kunnen niet bij de GGD terecht voor een coronatest. Bij de GGD worden alleen mensen die klachten hebben getest. De reden daarvoor is het feit dat de GGD bang is dat er anders te weinig testcapaciteit zal zijn om iedereen met klachten te testen.