NOORD-HOLLAND - Ruim 4.500 tweedejaars leerlingen vmbo van 40 vmbo scholen uit Castricum, de IJmond, Haarlem, Haarlemmermeer, Duin- en Bollenstreek en Amstelveen deden van 13 tot en met 17 januari in het Kennemer Sportcenter in Haarlem mee aan CHOICE: een carrousel van activiteiten als voorbereiding op de profielkeuze in het vmbo.

In rondes van 10 minuten en in groepjes van 10-12 voerden de leerlingen 11 opdrachten uit om zich voor te bereiden op de keuze voor één van de vmbo-profielen Economie, Natuur en Milieu, Techniek en Zorg en Welzijn. In elk profiel deden de leerlingen de volgende activiteiten om een beeld te krijgen van dat profiel. Bij profiel Economie: Dans en Theater, Cosmo Academy, Handel en Commercie, Horeca, Marketing, IVS, Media, Orde en Veiligheid, Uiterlijke Verzorging, Zakelijk en Junior Consultant Duurzaamheid. Bij profiel Natuur en Milieu: Bloem en Design, Paraveterinair, Dierverzorging, Hovenier, Handel en Teelt. Bij profiel Techniek: Lab, MyTec, Installatiewerk, Bouwmensen, Zeevaart, Binnenvaart en Logistiek. Bij profiel Zorg en Welzijn: Welzijn, Uiterlijke verzorging en Zorg. Hiermee vormt CHOICE voor vmbo’ers een praktische voorbereiding op de profielkeuze halverwege hun vooropleiding.

Deze vmbo-scholen deden mee
De tweedejaars vmbo-leerlingen van de volgende scholen deden mee aan CHOICE: Altra College, Amstelveen College, Bonhoeffer College, Coornhert Lyceum, Daaf Gelukschool, Duin en Kruidbergmavo, Fioretti College Hillegom en Lisse, Haarlem College, Haarlemmermeer Lyceum, HBM, Hartenlustschool, Heliomare, Herbert Vissers College, Herman Wesselink College, Hoofdvaart College, Jac. P. Thijsse College, Kaj Munkcollege, Kennemer College, KS Hoofddorp, Mendel College, Montessori College, Paulusschool, Rijnlands Lyceum, Rudolf Steiner College, Saenredam College, het Schoter, Sterrencollege, Technisch College Velsen, Tender College, Teylingen College, Trias VMBO, Vellesan College, Wellantcollege Groenstrook en Westplas, Wim Gertenbach College. Leerlingen kunnen meedoen aan CHOICE nadat de decaan van hun vmbo-school ze daarvoor heeft aangemeld bij het Nova College.

Samenwerken
Aan deze achttiende editie van CHOICE werkten mee: AOC Wellantcollege, InstallatieWerk Noord-Holland, Bouwmensen Kennemerland en European Inland Navigation Promotion. Novastudenten van de desbetreffende opleidingen legden de praktijkopdrachten uit aan de vmbo leerlingen en studenten van Orde en Veiligheid en Facilitair manager zorgden dat alles ordelijk verliep.