HEEMSKERK - BNI Marquette is gelanceerd, een nieuwe BNI groep gevormd door ondernemers uit Heemskerk en omgeving! De lancering vond plaats tijdens een feestelijke ontbijtvergadering.

Steeds meer ondernemers ontdekken de voordelen van de professionele netwerkorganisatie BNI, en niet alleen in de regio Heemskerk. De organisatie kent dan ook een enorme groei, ook in het huidige online tijdperk. Door de BNI ervaring van Erik Kuipers-van den Berg, eigenaar van Hotel en Chateau Marquette, was één van de mooiste locaties voor deze nieuwe BNI groep al snel een feit.

Iedere meeting krijgen alle leden, maar ook bezoekers en gasten, 1 minuut de tijd om te pitchen. In zo’n pitch kan iedereen zijn of haar bedrijf presenteren en vertellen bij welke doelgroep zij graag geïntroduceerd willen worden. De komende tijd zijn de meetings online, hopelijk kunnen door versoepelingen deze snel weer op locatie plaatsvinden.

Wat is een BNI-chapter?
BNI staat voor Business Netwerk International, en is een wereldwijde commerciële en professionele netwerkorganisatie die uitgaat van efficiënte mond-tot-mondreclame, omdat dit de meeste opdrachten oplevert tegen de laagste kosten. “Door het wekelijks samenkomen wordt het netwerk van één ondernemer uitgebreid met het netwerk van alle andere BNI-leden. Hoe meer BNI-leden, hoe groter het netwerk.” aldus voorzitter Cécile van der Kolk.

Recent aangesloten lid Norbert Leijtens laat weten: “IJmond Werkt! is graag lid van BNI. Niet alleen omdat “geven loont” en (terug)geven gewoon ook leuk is, maar ook omdat wij zonder een netwerk niet aan de juiste onderhandelingstafel komen. Een netwerk waarop je kunt vertrouwen kan werken als de spreekwoordelijke kruiwagen. Een inclusieve maatschappij, waarin iedereen mee doet, maak je niet alleen. Dat doe je samen. Dat doe je “BNI”.”

Filosofie van BNI
Onder het motto “Geven loont!” bekijken de BNI-leden hoe ze elkaar gericht in elkaars netwerk kunnen introduceren. Elke groep laat slechts één vertegenwoordiger van een bepaalde beroepscategorie toe om dilemma’s en concurrentie uit te schakelen. Een van de succesfactoren is het onderlinge vertrouwen tussen de BNI-leden. "Niemand introduceert een medelid in zijn eigen netwerk als hij er niet op kan rekenen dat hij degelijk werk aflevert. Uiteindelijk hangt ook je eigen reputatie eraan vast", aldus de voorzitter.

Wouter Duineveld uit Heemskerk, advocaat bij Spectrum Advocaten, vindt dat BNI een uitgelezen kans is om op een laagdrempelige manier zijn netwerk enorm te vergroten. “Het is vooral leuk om met ondernemers uit allerlei vakgebieden in contact te komen en daarbij te proberen hen te helpen bij de vragen die zij hebben. En andersom biedt het ook veel voordelen, omdat je jouw vragen in een groot netwerk kunt uitzetten. Win-win dus!” aldus Wouter.

BNI Marquette
BNI Marquette start met 20 leden, en heeft de ambitie om zeer snel de 35 te halen. Bent u ondernemer, en wilt u deze groep ondernemers versterken en uw business laten groeien? Dan kunt u zich melden bij:

Cécile van der Kolk, voorzitter (cecile@id-binnenhuisarchitectuur.nl / 06-462 855 69)
Claudia Cornelisse, lidmaatschapscoördinator (claudia@lillypilly.nl / 06-217 152 79)
Marco van Ammers, secretaris-penningmeester (info@tazama.nl / 06-388 955 17)
Jan Zoethout, regiodirecteur Regio (jzoethout@bni-nhn.nl)