HEEMSKERK - Ervaar zaterdag 26 oktober het donker tijdens de Nacht van de Nacht in Beverwijk en Heemskerk met bijzondere avondwandelingen! Op zaterdag 26 oktober 2019 wordt in het hele land aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nacht en de gevolgen van lichtvervuiling. Onnodige verlichting zorgt voor verspilling van energie en verstoring van het milieu.Beverwijk

In Beverwijk kun je dit jaar deelnemen aan een strandwandeling. Een gids vertelt tijdens de wandeling over licht, lichthinder en de natuur in de nacht. De excursie duurt 60 minuten en start om 19.00 uur en om 20.15 uur. Startpunt is Het Strandhuis aan de Zwaanstraat 2 in Wijk aan Zee.
De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar en ouder. Wilt u deelnemen aan onze wandeling? U kunt zich aanmelden via www.nmebeverwijkheemskerk.nl/nvdn. Meld u op tijd aan, want er zijn slechts 100 plaatsen beschikbaar.

Heemskerk

De wandeling in Heemskerk gaat door het beschermd natuurgebied. Een boswachter van PWN neemt u mee naar de mooiste stekjes in dit gebied en tijdens deze wandeling komt u langs diverse educatieve elementen waar experts u vertellen over het nachtleven van dieren, lichthinder en de sterrenwereld. Deze avond is er extra aandacht voor de wolf, een actueel onderwerp en ook te zien bij de tentoonstelling bij PWN.

De wandeling is geschikt voor deelnemers vanaf 6 jaar en ouder en duurt ongeveer 60 minuten.
Er zijn in totaal 8 wandelingen gepland met de starttijden; 19:00 uur, 19:15 uur, 20.30 uur en 20.45 uur. Wilt u deelnemen aan onze wandeling? U kunt zich aanmelden via www.nmebeverwijkheemskerk.nl/nvdn. Meld u op tijd aan, want hoewel er 400 plaatsen beschikbaar zijn, gaan de aanmeldingen elk jaar snel. Voor deze excursie is een duinkaart verplicht, deze kunt u aanschaffen bij de PWN automaat op de parkeerplaats.

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is, zaklampen zijn niet toegestaan. Denk aan het milieu en kom op de fiets!