HEEMSKERK - Dit jaar viert De BeestenBende zijn 20e jubileum. In die 20 jaar zijn al meer dan 15.000 jonge vrijwilligers op pad geweest om hun buurtjes schoner en leefbaarder te maken voor mens en dier. Ook Heemskerk doet al een aantal jaar fanatiek mee. En al dat harde werk verdient een beloning. Daarom kunnen BeestenBenders zich gratis aanmelden om te gaan zwemmen bij zwem- en sportcentrum De Waterakkers in Heemskerk op woensdag 15 mei.

Samen met basisschoolleerlingen in Heemskerk komt De BeestenBende in actie voor de dieren in de buurt – en alles en iedereen die hier lekker wil samenleven. Ondertussen zijn de BeestenBenders met hun afvalknijpers en opvallende hesjes niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Dankzij al die energie die de scholieren in hun omgeving stoppen, mocht De BeestenBende begin dit jaar de Vakjury Award voor Duurzaamheid in ontvangst nemen (categorie Opruimen Lokaal). Een mooie start van een feestelijk jaar.

Zwemfestijn
In het recreatiebad van De Waterakkers kunnen de BeestenBenders zich tussen 15 en 17 uur lekker uitleven in het water. Daarbij is altijd professioneel toezicht aanwezig, zodat alles veilig verloopt.

Om het zwemfestijn nóg specialer te maken, zijn er allerlei leuke materialen die de kinderen kunnen gebruiken tijdens het zwemmen. En een feest is natuurlijk niet compleet zonder een traktatie. Daarom krijgen de deelnemers na alle activiteiten wat lekkers.

Speciale challenges

Het hele jaar door beleven de BeestenBende-teampjes allerlei leuke avonturen. En om dit jubileumjaar nóg bijzonderder te maken, organiseert De BeestenBende vier spannende challenges. Deelnemers strijden in hun eigen teampjes voor punten om kans te maken op de felbegeerde BeestenBende 20 jaar Award. Met als kers op de taart: de spannende finale tijdens de BeestenBende 20 jaar! dagen in Burgers’ Zoo.

Tijdens het evenement op 15 mei in De Waterakkers krijgen de BeestenBenders meer te weten over de challenges en hoe zij zich kunnen aanmelden.

Kijk voor meer informatie over de BeestenBende op www.mijnbeestenbende.nl.