BEVERWIJK - Ondanks deze lastige periode biedt NME Beverwijk & Heemskerk twee kleinschalige activiteiten aan tijdens de landelijke Nacht van de Nacht. Ontdek hoe mooi de nacht is op zaterdag 24 oktober 2020. Tijdens de Nacht van de Nacht wordt er in het hele land aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nacht en de gevolgen van lichtvervuiling. Onnodige verlichting zorgt voor verspilling van energie en verstoring van het milieu. Ervaar het donker tijdens onze bijzondere activiteiten! Hierbij houden wij uiteraard rekening met de geldende maatregelen rondom corona.

Beverwijk
Vanaf de ingang van kinderboerderij De Baak zal er een wandeling plaats vinden onder leiding van boswachter Evert Jan Woudsma. Leer over licht, lichthinder, lokale bijzonderheden en de natuur in de nacht. De excursie duurt 45 minuten, de starttijden zijn 19.00 uur, 20.00 uur en 21.00 uur. Voor deze excursie dient u zich aan te melden via www.nmebeverwijkheemskerk.nl/nacht. De excursie is geschikt voor deelnemers vanaf 8 jaar en ouder. In totaal zijn er 30 plaatsen beschikbaar. U wordt geacht de 1,5 meter afstand in acht te nemen en aanwijzingen van de gids op te volgen.

Heemskerk
In educatiecentrum ’t Koetshuijs zal er een lezing zijn over nachtdieren en de effecten van lichthinder. Deze lezing wordt gegeven door ecoloog Erwin van Maanen van Econatura. De lezing duurt 60 minuten, de starttijden zijn 19.00 uur en 20.15 uur. Voor de lezing dient u zich aan te melden via www.nmebeverwijkheemskerk.nl/nacht. Deze lezing is geschikt voor deelnemers vanaf 12 jaar en ouder. In totaal zijn er 20 plaatsen beschikbaar. De opstelling is zo dat er tussen iedere zitplaats 1,5 meter ruimte is. Verder verzoeken wij u aanwijzingen van het personeel op te volgen.

Onvoorzien
Mochten er kort voor 24 oktober strengere maatregelen rondom corona ingevoerd worden dan zijn wij genoodzaakt om de activiteiten te annuleren. Uiteraard stellen wij u dan op de hoogte en leest u meer op de Facebook pagina van NME Beverwijk & Heemskerk. Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is! Denk aan het milieu en kom op de fiets!