HEEMSKERK - Op maandag 20 april start Aannemingsbedrijf Strukton Civiel West B.V. met de herinrichting van de Maerten van Heemskerckstraat. Het gaat om het deel tussen de Rijksstraatweg en de Van Riemsdijklaan. Het is een project van de gemeenten Beverwijk en Heemskerk. Bewoners, omwonenden en andere betrokkenen hebben meegedacht over het ontwerp voor de herinrichting van de straat.


De werkzaamheden duren tot en met november dit jaar

De straat is in deze periode afgesloten voor doorgaand verkeer. Borden leiden het verkeer om.

De herinrichting gebeurt in vier fasen
In elke fase gaat de aannemer aan de slag met een ander deel in de straat (zie tekening). Dat deel is tijdens de werkzaamheden niet bereikbaar voor verkeer. Voor voetgangers blijven de opengebroken werkvakken bereikbaar door loopschotten.

Fietsstraat voor een veilige en snelle fietsroute
De Maerten van Heemskerckstraat maakt onderdeel uit van de regionale doorfietsroute van Haarlem naar Uitgeest en Alkmaar. De straat wordt een fietsstraat. Fietsers krijgen voorrang en auto’s zijn te gast.

Riool, water en groen
Het is een oude weg en dat geldt zeker ook voor wat onder de weg ligt. Materialen worden vervangen, waaronder het riool in het Beverwijkse deel van de straat. Ook koppelen we de opvang van regenwater los van het riool. Er komt meer groen in de straat. We hebben aan bewoners gevraagd om mee te werken aan het plaatsen van geveltuintjes. We maken de straat daarmee klimaatbestendig.

Duurzaam en veilig
Beide gemeenten hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan. We maken daarom zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen. We hergebruiken materialen en plaatsen energiezuinige en duurzame verlichting.

De herinrichting van de straat is mede mogelijk gemaakt door subsidie van de Provincie Noord-Holland.