HEEMSKERK - Vanaf 29 november tot en met 3 december 2021 voert de gemeente werkzaamheden uit op begraafplaats Eikenhof. Het algemeen onderhoud aan grafheuvels P en Q werd de laatste tijd steeds lastiger door het onregelmatig verzakken van de ondergrond. Om de bodem weer vlak en op gelijke hoogte te krijgen, vullen we de heuvel aan met grond.

We voeren de werkzaamheden alleen op de heuvel uit en graven dus niet. Uit voorzorg hebben we aan nabestaanden gevraagd om waardevolle beplanting of kleine voorwerpen van de grafruimte weg te halen. Voorafgaand aan de werkzaamheden maken we foto’s van de grafbedekking. We verwijderen heel zorgvuldig de eventueel nog op de grafruimte aanwezige beplanting. En we planten die ook netjes terug. In het groeiseizoen zaaien we de heuvel ook weer in met gras. Grafheuvels P en Q zijn tijdens de werkzaamheden niet toegankelijk voor bezoekers.

Door slechte weersomstandigheden kan het zijn dat we de werkzaamheden moeten uitstellen. We updaten hierover in dit bericht en op de mededelingenborden op de begraafplaats.